Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności (dalej określana jako „Polityka”) zawiera najważniejsze informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych przez VIG / C-QUADRAT TFI S.A. z siedzibą w Warszawie, Al. Jerozolimskie 162A, 02-342 Warszawa (dalej jako „VIG / C-QUADRAT”), jak również informacje dotyczące stosowania przez VIG / C-QUADRAT plików cookies.

VIG / C-QUADRAT zastrzega sobie możliwość wprowadzenia modyfikacji treści Polityki w przypadku zaistnienia stosownych zmian prawnych i/lub technicznych.

Z uwagi na to, że na stronie internetowej VIG / C-QUADRAT („Strona internetowa”) mogą znajdować się odwołania do innych serwisów/portali internetowych, które stosują własne polityki prywatności i regulacje, VIG / C-QUADRAT rekomenduje zapoznanie się z każdą z takich regulacji, ponieważ VIG / C-QUADRAT nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące poza Stroną internetową.

W sprawach nieuregulowanych w niniejszej Polityce zastosowanie mają odpowiednie przepisy powszechne, w tym m.in. ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne.

Polityka określa sposób przetwarzania Państwa danych osobowych i kontrolę ich przetwarzania, np. w przypadku nabywania przez Państwa jednostek uczestnictwa oferowanych przez nas funduszy inwestycyjnych.

Szczegółowe informacje na temat administratora danych osobowych, kontaktu z Inspektorem Ochrony Danych, celu przetwarzania danych, praw osób, których dane dotyczą, odbiorców danych znajdują się tutaj: https://www.vigcq-tfi.pl/rodo.html

Witryna internetowa https://www.vigcq-tfi.pl/ korzysta z plików cookies w celu usprawnienia obsługi użytkownika oraz optymalizacji korzystania z treści w niej zawartych, oraz by świadczyć usługi lepiej dostosowane do potrzeb użytkowników. Szczegółowe postanowienia dotyczące stosowania plików cookies na Stronie internetowej zostały opisane w Polityce cookies.

Polityka cookies

Czym są pliki cookies?

Pliki cookies są to informacje tekstowe, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika na urządzeniu końcowym, które przeznaczone są do korzystania ze Strony internetowej. Informacje zawarte w plikach cookies mogą być odczytywane wyłącznie przez serwer, który je utworzył. Pliki cookies identyfikują urządzenie końcowe użytkownika i umożliwiają wyświetlenie Strony internetowej w formacie dopasowanym do tego urządzenia końcowego, a ich wyłączenie może mieć wpływ na wyświetlanie Strony internetowej oraz na możliwość korzystania z niektórych jej funkcjonalności w sposób optymalny. Pliki cookies zawierają niezbędne informacje do prawidłowego funkcjonowania Strony internetowej, w tym dotyczące m.in. procesu autoryzacji (logowania), nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Cookies służą również do lepszego poznawania osób odwiedzających Stronę internetową, dzięki czemu możemy ją udoskonalać.

Strona internetowa może wykorzystywać cookies własne albo cookies podmiotów trzecich. Cookies własne wykorzystujemy w celu zapewnienia prawidłowego działania Strony internetowej. Strona internetowa może wykorzystywać również funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich.

Z jakich plików cookies korzystamy i w jakim celu:

 

Niezbędne (2)

Niezbędne pliki cookies umożliwiają prawidłowe wyświetlanie strony oraz korzystanie z podstawowych funkcji i usług dostępnych w serwisie. Ich stosowanie nie wymaga zgody użytkowników i nie można ich wyłączyć w ramach zarządzania ustawieniami cookies.

Nazwa Dostawca Cel Wygasa Typ
Contentia VIG / C-QUADRAT TFI

Wykorzystywany przez system zarządzania treścią.

Sesja First-party cookies
cookie_manager VIG / C-QUADRAT TFI

Zapisywanie informacji, jakie ciasteczka użytkownik zaakceptował.

1 rok First-party cookies

Marketingowe (7)

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies dla celów marketingowych. Są to pliki, które mają na celu promowanie naszych usług. Możemy wykorzystywać reklamy, które pojawiają się na innych serwisach internetowych i mediach społecznościowych. Ten rodzaj plików cookies służy do tego, aby wiadomości reklamowe były dostosowane do preferencji użytkowników.

Nazwa Dostawca Cel Wygasa Typ
IDE Google

Używany przez Google DoubleClick do rejestrowania i raportowania działań użytkownika strony internetowej po obejrzeniu lub kliknięciu jednej z reklam reklamodawcy w celu pomiaru skuteczności reklamy i prezentacji ukierunkowanych reklam użytkownikowi.

13 miesięcy od ostatniego użycia usługi przez użytkownika Third party cookie
_fbp Facebook

Używany przez Facebook do przechowywania oraz śledzenia wizyt między stronami.

3 miesiące Third party cookie
fbp-and-fbc Facebook

Używany przez Facebook do przechowywania oraz śledzenia wizyt między stronami.

13 miesięcy od ostatniego użycia usługi przez użytkownika First-party cookies
Sb Facebook

Przechowywanie szczegółów przeglądarki.

24 miesiące od ostatniego użycia usługi przez użytkownika Third party cookie
datr Facebook

Przeciwdziałanie wyłudzeniom.

24 miesiące od ostatniego użycia usługi przez użytkownika Third party cookie
wd Facebook

Odczytywanie rozdzielczości ekranu.

1 tydzień Third party cookie
Fr Facebook

Dostarczanie reklam lub retargetingu.

3 miesiące Third party cookie

Statystyczne (7)

Strona internetowa wykorzystuje następujące pliki cookies dla celów statystycznych tj. w celu zrozumienia jak użytkownicy wykorzystują Stronę internetową (zbierane dane są anonimowe)

Nazwa Dostawca Cel Wygasa Typ
_ga VIG / C-QUADRAT TFI

Wykorzystywany do rejestracji unikalnego ID, które służy do generowania danych statystycznych dotyczących sposobu korzystania ze Strony internetowej przez użytkownika.

2 lata First-party cookies
_gat VIG / C-QUADRAT TFI

Wykorzystywany przez Google Analytics do ograniczenia tempa żądań.

1 dzień First-party cookies
_ga_# VIG / C-QUADRAT TFI

Wykorzystywany przez Google Analitycs do zbierania danych dotyczących liczby odwiedzin Strony internetowej przez użytkownika, jak również daty pierwszej i ostatniej wizyty.

2 lata First-party cookies
_gid VIG / C-QUADRAT TFI

Wykorzystywany przez Google Analytics do rozróżniania użytkowników.

1 dzień First-party cookies
1P_JAR Google

Plik służący celom statystycznym oraz śledzenia współczynnika konwersji.

30 dni od zakończenia sesji Third party cookie
NID Google

Zawiera indywidualny identyfikator służący zapamiętywaniu preferencji użytkownika oraz innych informacji.

6 miesięcy od ostatniego użycia usługi przez użytkownika Third party cookie
Consent Google

Używany przez Google Ads Optimization przychowywania preferencji dotyczących zgody na pliki cookies.

20 lat Third party cookie

Cel zbierania plików cookies

Pliki cookies zbierane i wykorzystywane są w celach (i) statystycznych, jak też w celach (ii) dostosowania zawartości Strony internetowej do specyfiki i preferencji użytkownika, (iii) realizacji działań marketingowych, kampanii reklamowych i informacyjnych VIG / C-QUADRAT, (iv) a także integracji Strony internetowej z zewnętrznymi serwisami.

Celem zbierania plików cookies nie jest (i) identyfikacja użytkownika, (ii) śledzenie użytkownika i jego aktywności w sieci Internet, (iii) tworzenie analiz pod kątem dostarczania użytkownikowi sprofilowanych reklam lub innych niezamówionych treści.

Jak użytkownik może zmienić ustawienia plików cookies?

Jeżeli użytkownik nie wyraża zgody na używanie przez nas plików cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób.

W większości przeglądarek internetowych obsługa plików cookies jest włączona domyślnie. Tym niemniej każdy użytkownik może w dowolnym momencie zmienić ustawienia bądź po prostu wyłączyć obsługę plików cookies. Należy przy tym pamiętać, że może to wpłynąć na działanie plików cookies niezbędnych do korzystania ze Strony internetowej. W przypadku zablokowania (wszystkich) plików cookies, niektóre części strony mogą działać nieprawidłowo. Ponadto, bez plików cookies nasze możliwości zapewniania jak najlepszej obsługi będą ograniczone. Alternatywną opcją jest zmiana ustawień przeglądarki w taki sposób, by powiadamiała użytkownika za każdym razem, gdy zapisywane są pliki cookies. Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć na stronie http://www.allaboutcookies.org/

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest również w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej użytkownika lub na poniższych stronach:

Usługi zewnętrzne

Strona internetowa wykorzystuje usługi zewnętrzne (m.in. Google Analytics), świadczone przez Google Ireland Limited z siedzibą w Dublinie (Irlandia). Używamy plików Google Analytics cookies, aby zrozumieć, jak użytkownicy znaleźli naszą stronę, jak przeglądają i korzystają ze Strony internetowej i wyróżnić obszary, które możemy poprawić, takie jak nawigacja, doświadczenie handlowe i kampanie marketingowe.

Aby zrezygnować ze śledzenia Google Analytics na wszystkich stronach internetowych, odwiedź http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Aby uzyskać więcej informacji na temat Google Analytics cookies, zobacz oficjalną stronę Google Analytics: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl oraz: http://www.google.com/analytics/terms/pl.html.

Korzystamy również z funkcji reklamowych Google Analytics, w tym z funkcji remarketingowych, tj ponownego zaangażowania użytkowników, wykorzystując ich skłonność do realizowania konwersji za pomocą plików cookie lub identyfikatorów wyświetlania reklam mobilnych.

Więcej informacji dotyczących tych funkcji znajduje się pod linkiem: https://support.google.com/analytics/answer/2700409  

Rodzaje plików cookies oraz ich funkcje opisane są pod linkiem https://policies.google.com/technologies/cookies#types-of-cookies w sekcji reklamy.

W celu kierowania do użytkownika reklam spersonalizowanych pod kątem Twoich zachowań, zaimplementowaliśmy w ramach naszej strony funkcję Pixel Facebooka. Piksel gromadzi m.in. informacje o adresach URL jakie odwiedzają w użytkownicy naszego serwisu. Dane te służą do precyzyjnego kierowania reklam. Usługę dostarcza serwis społecznościowy Facebook obsługiwany przez Facebook Ireland Ltd., z siedzibą w Dublinie (Irlandia).

Więcej informacji na temat działań remarketingowych pikseli oraz prezentowania reklamy na Facebooku można znaleźć w polityce prywatności Facebooka https://www.facebook.com/policy.php.

Funkcję Facebook Pixel może zostać wyłączona w sposób opisany na stronie https://de-de.facebook.com/business/help/1415256572060999?helpref=uf_permalink albo na stronie https://www.facebook.com/settings?tab=ads. W celu wyłączenia funkcji Facebook Pixel, należy zalogować się do konta użytkownika na portalu Facebook.

Użytkownik ma możliwość zrezygnowania z wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach publikowanych przez serwis Facebook za pośrednictwem następującego adresu: http://www.youronlinechoices.com/pl/twojewybory.

Dane osobowe

Pliki cookies nie służą zbieraniu danych osobowych z wyjątkiem sytuacji, gdy użytkownik udzieli VIG / C-QUADRAT w sposób wyraźny stosownych zgód. W przypadku udzielenia zgody, o której mowa w zdaniu poprzednim, dane osobowe zbierane są wyłącznie w zakresie, celu i na okres wyraźnie wskazany podmiotowi tych danych oraz podlegają właściwej ochronie zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami.

Zmień ustawienia

Deklarację dot. plików cookie ostatnio zaktualizowano: 2022-06-02